ИСТОРИЯ НА СУВЕНИРИТЕ

История на сувенирите – кога и как се е стигнало до днешната масова истерия за магнити за хладилници, стъкленици с пясък и ключодържатели, за които никой не би имал достатъчно ключове.

За сувенир се смятат и предмети от всякакво друго естество , закупени от определен туристически район или свързани с него, които да напомнят това място.

Сувенирите са предмети, които се изработват с идеята да илюстрират историята, бита и характеристиките на различни селища и държави.

Сувенирът има дълга история.

Думата сувенир е с френски произход и означава „памет“ или „да си припомня“. От тук следва, че сувенирът се подарява, за да напомня емоцията и изживяването на момента от получаването му. Освен това те могат да се превърнат в стимул за поредно пътуване или посещение на определена дестинация. Сувенирите са променили формата, значенията си, но не и предназначението си.

Могат да бъдат изработени от дърво, керамика, стъкло, метал, кожа, камъни и др.

Най-често сувенирът, който сме избрали за подарък представлява реплика на местност или определена сграда от дестинацията, която е посетена.

Подаряването на сувенир е един малък жест, който съдържа в себе си емоция и радост от човека, на когото го подарявате.

Той може да бъде в най-различни форми и размери.

В повечето случаи се предпочитат сувенири с по-малки размери, което улеснява тяхното транспортиране.

Обикновено човекът, който прави подаръка, не очаква нищо в замяна.

С помощта на подаръка може да се поиска прошка, да се поощрят или мотивират сътрудниците, да се поздрави близък човек за негов личен празник, да се изрази почит към стопанина на дома, в който вие сте отишли на гости, да се подчертае имидж на страната.

От древни времена сувенирът е символ на загрижеността към определен човек или група от хора, на които решавате да подарите вашето впечатление и емоция от пребиваването ви на определеното място.

Сувенир = Радост = Положителна емоция = Позитивни мисли!

Views: (94)